UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Маріуполем місцевих бойовиків відправили на передову, російські військові зайняли райони оборони - ІС

В цьому районі різко покращився мобільний зв'язок російських операторів.

Бойовики нарощують сили і засоби на приморському напрямку. Ближче до переднього краю винесені позиції підрозділів місцевих бойовиків, а два раніше створених райони оборони противника в Новоазовському районі в основному займають підрозділи регулярних ЗС РФ, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Бойовики на передовій належать до "9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти ДНР".

"Характерно, що в цьому районі фіксується різке посилення сигналу мобільного зв'язку російських операторів (за рахунок установки додаткового обладнання)", - зазначає Тимчук.

Читайте також: Бойовики нарощують темпи та обсяги перегрупування сил і засобів у Донецьку – ІС

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Светлодарский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.