UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Києвом розстріляли бізнесмена на очах у його сина

«С14» називають Ігоря Плекана організатором замаху на Сергія Мазура.

В Київській області вбили віце-президента боксерського клубу Ігоря Плекана. 44-річного бізнесмена невідомі розстріляли на очах у його семирічного сина, повідомили «Факти ICTV» у четвер, 23 квітня.

Чоловік з дитиною їхали на дачу в селі Артемівка Бориспільського району. Біля залізничного переїзду з кущів вискочили дві озброєні людини і впритул розстріляли автомобіль з автоматів.

У Ігоря Плекана влучили як мінімум чотири кулі. Поранений бізнесмен зміг проїхати близько 300 метрів, з'їхавши з дороги в поле, і зателефонувати дружині.

Кілери відпустили дитину, яку дивом не поранили. Хлопчик побіг додому і розповів матері, де шукати батька. Від отриманих поранень Ігор Плекан помер.

Автори сюжету повідомили, що поліція обіцяє «гучні затримання фігурантів» справи про вбивство.

У ГО «Основа майбутнього», заснованій членами організації «С14», називають Ігоря Плекана організатором замаху на координатора «С14» Сергія Мазура, передає «Новинарня».

Сам Мазур раніше заявляв, що у Плекана нібито було власне «кілерський бюро», а також бізнесмен займався «кришуванням» нелегальних гральних автоматів і «наливайок». За словами Мазура, Плекан відомий у кримінальних колах під прізвиськом «Куля».

Читайте також: Вбивство сина Соболєва: потерпілий попросив замінити групу слідчих і прокурорів

Увечері 9 жовтня 2018 року квартирі координатора С14 Сергія Мазуа в Борисполі прогримів вибух. Зловмисники кинули бойову гранату у вікно квартири. Активіст не постраждав. Його 61-річний батько отримав серйозні осколкові поранення, втратив багато крові і був госпіталізований.

Через місяць поліція затримала трьох ймовірних виконавців злочину.