UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Харковом загинули троє рятувальників під час розмінування, ще четверо важко поранені

Стався вибух частини касетного боєприпасу.

У ході розмінування території біля Харкова загинули троє піротехніків, ще четверо зазнали значних поранень. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону, пише ЛІГА.net.

"На жаль, сьогодні сталася трагічна ситуація під Харковом. Під час розмінування загинули троє рятувальників, це сталося буквально кілька годин тому. Четверо важко поранених", – розповів Монастирський.

За словами голови МВС, при роботах з розмінування вибухнула частина касетного боєприпасу. Внаслідок цього загинув, у тому числі, командир частини піротехніків.

Монастирський закликав українців бути особливо обережними у випадку виявлення боєприпасів, зважаючи на те, що такі трагедії трапляються навіть із фахівцями. Він нагадав, що російські військові мінують дверні ручки, пральні машини та навіть дитячі ліжка.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що згідно з загальними правилами, один день активних бойових дій дорівнює 30 дням розмінування.

За інформацією голови МВС, наразі всі сили залучені до робіт з розмінування. Кожного дня працівники ДСНС вилучають більше п’яти тисяч вибухонебезпечних предметів, що є дуже високим показником.

Враховуючи це, Україна звернулася до Європи, США й Канади із проханням долучити команди своїх піротехніків до розмінування.

Раніше мер Тростянця заявив, що на Сумщині знайшли зарин, який лишили російські військові.