UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Харковом вибухнула електропідстанція

Через НП припинено рух електрички "Харків-Золочів", мешканці чотирьох населених пунктів залишилися без електроенергії.

Масштабна аварія на тяговій підстанції №27 Харківської дистанції електропостачання ПАТ "Укрзалізниця" залишила без світла 4 населених пункти - Солоницівка, Подворки, Пересічне і Курортне неподалік від Харкова. ПП супроводжувалося серією яскравих спалахів. В результаті пожежі ніхто не постраждав.

"Їхав з дому в Харків на вокзал. Було видно якийсь дуже потужний вибух і горіння. Траса між виїздом з Люботина і до виїзду на Дніпро була світла, як удень", - повідомив екс-нардеп Ігор Швайка.

На місце виїхало 3 відділення ДСНС. Площа пожежі склала 20 кв. м. В 23:03 рятувальники локалізували пожежу, а о 00:58 вони його повністю ліквідували. Через годину-півтори після аварії місцеві жителі стали повідомляти про те, що подача електроенергії була частково налагоджено. За інформацією УПЕК, протягом 2-х годин після НП на підстанції всі об'єкти, які вона забезпечувала електроенергією, підключили до тимчасової лінії.

"На підстанції горіли силові шафи", - зазначив прес-секретар ГУ ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін. В 00:08 відновили подачу електроенергії в населених пунктах, а в 00:10 відновили рух електрички "Харків-Золочів". На місці працювала слідчо-оперативна група. Попередньо встановлено, що причиною пожежі поблизу залізничного шляху стало замикання електропроводки.

Жителі українських Луганської та Донецької областей не будуть оплачувати борги непідконтрольних територій.