UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час Зелених свят на воді загинули 40 осіб – ДСНС

Серед загиблих є діти.

За вихідні, 19-21 червня, на водоймах України загинуло 40 осіб, повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Серед загиблих – шестеро дітей.

“Літня спека змушує людей активно вирушати на пляжі до водойм країни. Проте очікування радісного відпочинку не завжди виправдовуються, адже нехтування елементарними правилами безпеки нерідко призводить до трагічних наслідків – травмування або ж загибелі громадян під час купання. Так, упродовж трьох вихідних на водних об'єктах України загинуло 40 осіб, з них – 6 дітей! Ще 23 особи врятовано”, - йдеться у повідомленні.

У ДСНС зазначили, що у більшості випадків люди гинуть на воді через власну необережність. Рятувальники закликали українців бути біля водойм обачними та відповідальними.

Читайте також: Рятувальники попередили про підвищення рівня води у річках та пожежну небезпеку

Раніше повідомлялося про те, що за перші два тижні червня на воді загинуло майже 40 осіб. Серед них було восьмеро дітей.

В Українському гідрометеорологічному інституті НАН України прогнозують прохолодне та дощовите літо з чергуванням періодів потепління та похолодання. На думку науковців, на спеку цьогоріч очікувати не варто, а остаточно прохолодна погода встановиться після 20 серпня.