UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час вчорашньої атаки загинуло 19 людей — ДСНС

Досі без електропостачання залишається понад 300 населених пунктів.

Внаслідок масованої російської ракетної атаки по Україні у понеділок, 10 жовтня, загинуло 19 людей, ще 105 були травмовані, повідомила вранці Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Загалом вчора внаслідок обстрілу сталось влучання по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури у дванадцяти областях та місті Києві, де виникло понад 30 пожеж.

На разі досі знеструмленими залишається 301 населений пункт у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Для забезпечення електропостачання розгорнуто 22 електростанції, у тому числі 15 для закладів охорони здоров’я у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській,  Харківській та Чернігівській областях, а також сім електростанцій для об’єктів критичної інфраструктури.

Водночас з минулої доби вдалось відновити електропостачання до 3 тис. 571 населених пунктів у Полтавській, Сумській, Тернопільській, Львівській, Київській та Хмельницькій областях.

Читайте також: Провал під Харковом та Херсоном РФ прикриває ракетним тероризмом: Генштаб інформує про 30 атакованих міст

Впродовж кількох днів українські фахівці планують відновити пошкоджену ворожими ракетними обстрілами інфраструктуру та повернути стабільне електропостачання для всіх споживачів. Однак  в Києві для балансування енергосистеми на разі  запроваджуються графіки погодинних відключень електроенергії.