UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час підриву БМП загинув командир взводу 93-ї бригади ЗСУ

Бойовий шлях Дмитро Фірсов починав в добровольчому батальйоні "Донбас".

Під час підриву бойової машини піхоти поблизу Кримського на Луганщині загинув командир механізованого взводу батальйону 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Збройних сил України лейтенант Дмитро Фірсов.

"З великою скорботою і болем у серці ми повідомляємо, що сьогодні 93-я бригада "Холодний Яр" в п'ятий раз за цю ротацію втрачає бійця. Під час виконання бойового завдання віддав своє життя командир механізованого взводу батальйону лейтенант Дмитро Борисович Фірсов із позивним "Фірс". Він загинув від мінно-вибухової травми, не сумісні з життям", - повідомила пресслужба підрозділу увечері в п'ятницю, 6 березня.

Дмитро Фірсов народився 5 січня 1980 року. До війни він із родиною мешкав у Донецьку.

Свій бойовий шлях Фірсов почав в рядах добровольчого батальйону "Донбас", брав участь у боях за висоту 93-17 біля Донецького аеропорту в січні 2015 року.

Влітку 2015 року він вже підривався на БМП під час боїв за Невельське, отримавши контузію. Під час підриву восени того ж року боєць пошкодив ногу й око.

Офіцер брав участь у міжнародних навчаннях ORBITAL і Combined Resolve.

Дмитра Фірсова поховають 9 березня у Вінниці, де зараз живе його родина. Церемонія прощання з ним почнеться об 11:00 у Будинку офіцерів.

У п'ятницю, 6 березня, поблизу селища Кримське Новоайдарського району Луганської області підірвалася БМП 93-ї ОМБр ЗСУ. Один військовослужбовець загинув, троє отримали мінно-вибухові травми. Поранених бійців госпіталізували.

Детальніше про ситуацію в зоні ООС і сценарії її розвитку читайте в матеріалах Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" і "Шлях війни" для "Дзеркала тижня. Україна".