UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час нічного штурму міліція затримала кілька людей

Під час час нічного штурму Євромайдану міліція затримала кількох людей, точну кількість у МВС не називають, проте стверджують, що затримані - це "найбільш активні мітингувальники".

Під час штурму Євромайдану силовиками у ніч на 11 грудня міліція затримала кілька "найбільш активних мітингувальників. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ, при цьому не уточнивши точну кількість затриманих.

"Працівниками міліції затримано кількох активних правопорушників, які чинили опір правоохоронцям", - зазначили у відомстві і запевнили, що спеціальних засобів до учасників акції не застосовували.

Окрім того, у міліції заявили, що самі мітингувальники "неодноразово розпилювали в бік правоохоронців сльозогінний газ і кидали димові шашки". У МВС також повідомили, що під час протистояння постраждали десять службовців внутрішніх військ.

Разом з тим, один з очевидців, якого, за його словами, спочатку затримали, а потім відпустили, в ефірі 5 каналу розповів, що під час зіткнень затримали кількох учасників протесту, в одного з них розбито голову. Він також заявив, що спецназівці, які провели затримання, нібито казали, що приїхали з Криму.

Як відомо, близько 1:00 ночі силовики почали зачищати барикади мітингувальників біля Майдану Незалежності . Небайдужі вийшли на захист містечка протестувальників. До ранку їхня кількість збільшилася приблизно до 15 тисяч. Станом на 7:30 ранку на Майдан продовжують прибувати люди.

Раніше у міліції заявили, що під час розблокування центральних вулиць Києва отримали тілесні ушкодження 10 бійців внутрішніх військ. Відомо, що серед мітингувальників також є постраждалі. Проте їхню кількість ще не встановлено. !zn