UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час навчальних стрільб на Півдні України загорівся полігон

В гасінні пожежі задіяли літаки, пожежні танки та вертоліт.

© Генеральний штаб ЗСУ
© Генеральний штаб ЗСУ
© Генеральний штаб ЗСУ
© Генеральний штаб ЗСУ

На полігоні оперативного командування «Південь» під час проведення штатних стрільб загорілася суха трава, потім вогонь перекинувся на сухостій в лісосмузі, повідомили в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

Для гасіння довелося задіяти спецтехніку і авіацію. Спільними зусиллями рятувальників та військових вдалося припинити поширення вогню. На даний момент триває ліквідація наслідків пожежі.

Оперативне командування «Південь» зазначає, що військовослужбовці і військове майно від вогню не постраждали.

Як повідомляє ГСЧС, в Голопристанському районі Херсонської області горить близько 10 га лісу. Загрози населеним пунктам немає.

До гасіння пожежі залучено 104 людини і 32 одиниці техніки, у тому числі 2 літаки АН-32П, за якими здійснюються скиди води, від ВСУ 12 осіб і 5 одиниць техніки, в тому числі 2 пожежних танки і вертоліт ЗСУ з водозливним пристроєм.

Нагадаємо, сьогодні через пожежу на звалищі в Дарницькому районі і тління торфовищ, до яких дістався вогонь, Лівий берег Києва затягнуло димом. На Позняках і Новій Дарниці люди скаржилися на неприємний запах і печіння в очах через задимлення. Горіло 500 кв. м звалища.

Рятувальники 24-го відділення столичної пожежно-рятувальної частини проклали магістральну лінію, залучили поливомийні машини, і о 17:00 локалізували пожежу.