UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час мінометного обстрілу Водяного загинув український боєць

Збройні сили України дали жорстку відповідь окупантам.

Український військовослужбовець загинув по час ворожого обстрілу позицій Збройних сил України поблизу Водяного на Донеччині. ЗСУ відповіли вогнем, повідомив прес-центр штабу оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Увечері в п'ятницю, 19 березня, окупанти відкрили вогонь з мінометів калібру 120 міліметрів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї

«У результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення, несумісне з життям. Командування висловлює щирі і глибокі співчуття рідним і близьким загиблого захисника», - йдеться в повідомленні.

Українське командування повідомило про ситуацію спостерігачів СММ ОБСЄ через Спільний центр х контролю і координації.

На позиції прибуло командування частини, а також співробітники Військової служби правопорядку ЗСУ.

Відзначимо, що протягом дня в зоні ООС було тихо.

Читайте також: Окупанти накрили вогнем з важких мінометів позиції ЗСУ на Приазов'ї

З 00:01 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

3 березня пропагандистські ЗМІ ОРДО поширили заяву так званої «народної міліції» «ДНР» щодо отримання дозволу на ведення «превентивних вогню на придушення і знищення вогневих точок ЗСУ».

За час перемир'я в зоні ООС загинули 24 українських військових, понад 60 бійців було поранено.

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук синхронно заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли, і перемир'я в Донбасі фактично не діє. Дії РФ у Києві розцінюють як тиск на ТКГ і зрив Мінських домовленостей.