UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Авдіївкою сили АТО дали відсіч диверсантам бойовиків, противник відступив

Незаконні збройні формування за неділю, 24 липня, 58 раз обстріляли позиції сил АТО.

Найбільша кількість обстрілу бойовиків довелося на маріупольський напрямок, повідомляє у понеділок вранці, 25 липня, прес-центр штабу АТО.

"Найбільше, а саме 35 обстрілів, зафіксовано на маріупольському напрямку. З 122 мм самохідних установок противник бив по Новогригор"вці, а із 120 і 82 мм мінометів обстріляв Талаківку, Водяне та Старогнатівку", - йдеться в повідомленні.

Також на маріупольському напрямку у Широкиному, Талаківці та Водяному бойовики також застосували БМП і гранатомети, в Гнутово бойовики використовували проти сил АТО зенітні установки, в Красногорівці – великокаліберні кулемети, а снайпери бойовиків, як повідомляється активізувалися під Мар"їнкою.

На донецькому напрямку зафіксовано 21 випадок порушення режиму припинення вогню. У районі Авдіївки та Новоселівці Другій незаконні збройні формування задіяли 120 мм і 82 мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

В Авдіївці сили АТО вступили у вогневий контакт з диверсантами бойовиків, згодом противник відступив. Також, з мінометів калібру 82 мм бойовики вели вогонь по укріпленнях сил АТО в районі Невельського, Опитного і шахти " Бутівка.

На луганському напрямку бойовики двічі відкривали вогонь по силам АТО з гранатометів і стрілецької зброї в районі н. п. Оріхове.

Нагадаємо, 19 липня стало відомо про загибель в зоні АТО сімох та пораненні чотирнадцяти українських військовослужбовців. Глава генштабу ЗСУ Віктор Муженко у зв'язку з цим заявив, що Україна дасть адекватну відповідь на активність противника.

В той же день секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що в разі продовження небезпечного загострення ситуації на сході України, РНБО може внести до порядку денного питання про введення в країні військового стану.