UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під адміністрацією президента йде мітинг "Правого сектору"

Представник ПС встиг пригрозити, що наступний буде продовжуватися стільки часу, скільки "буде горіти адміністрація президента"

© Остров
Поки мітинг проходить мирно
Поки мітинг проходить мирно
© Alex Rychkoff
© Alex Rychkoff
© Остров

Під будівлею адміністрації президента проводиться ініційованим "Правим сектором" мітинг, який зібрав близько двох сотень людей.

Поки зібрання проходить мирно, однак спікер ПС Артем Скоропадський вже встиг зробити різку заяву у своєму виступі перед присутніми.

"Ми прийшли, щоб нам пояснили, що відбувається - це раз. А якщо це якась провокація, яку влаштував хто-небудь в АПУ, або в Міністерстві оборони, або у Генштабі - щоб ті люди були покарані. Природно, в черговий раз сказати, що ми хочемо добитися легалізації і воювати далі... Ми прийшли запитати, що і як. Якщо нас не почують, тоді це буде попереджувальний мітинг і наступний мітинг буде тривати стільки, скільки буде горіти адміністрація президента", - підкреслив Скоропадський.

Представники АПУ поки не виходили до протестувальників.

Напередодні ввечері в добровольчому українському корпусі "Правий сектор" заявили, що їх базу оточили підрозділи Збройних сил України.

Вранці в середу "Правий сектор" заявив про підготовку мітингу під адміністрацією президента у середу, 29 квітня.

У Генштабі ЗСУ стверджують, що переміщення військовослужбовців-десантників у Дніпропетровській області пов'язані з навчаннями, інформацію про блокування бази ПС там назвали провокацією.

Раніше ЗМІ неодноразово повідомляли про суперечки між "Правим сектором" і Міноборони. В кінці березня керівник Інформаційного центру "Правого сектора" Артем Скоропадський заявив, що ПС вважаєнеможливим виконання наказу про вихід з сектора "М" (Маріуполя та його околиць).


Трансляції live streaming video on Ustream