UA / RU
Підтримати ZN.ua

Первомайські козаки порожують "ЛНР" "розвернути зброю на Луганськ"

Бойовики стверджують, що самозване керівництво їх ніяк не підтримує.

"Комендант Первомайська" Євген Іщенко погрожує керівництву "ЛНР" збройним повстанням.

Бойовик звинуватив ватажків цієї терористичної організації в катастрофічній гуманітарної ситуації в місті. За їх словами, мешканці міста потерпають від голоду.

"Коли на площі міста Первомайська мене обступили жінки, ледь не розірвали мене на шматки. Сказали: телефонуй за нас чолі республіки (Ігорю Плотницькову - ред.), і нехай він при нас дасть відповідь на питання: де обіцяна пенсія? Де обіцяна зарплата? Де обіцяна гуманітарна допомога? Нехай буде соромно цим правителям", - розповів Іщенко.

Він і його товариші обурені відсутністю якої-небудь серйозної підтримки з боку самопроголошеного уряду. У Луганську бойовикам, які знаходяться далеко від лінії фронту, видають "зарплатню", в той час як первомайські бойовики не отримують грошей, заявив їхній командир.

"Але саме ми стали тут (в Первомайську - ред.) і вмираємо тут, на передовій, щоб вони в Луганську відчували добре і жили красиво... Вони там сплять в теплі, але нехай хоч пам'ятають про людей, якщо нас, солдатів, вважають бидлом", - обурився Іщенко.

"Ми можемо розгорнути зброю в іншу сторону, ми можемо це зробити! І потім буде дуже жарко", - пригрозив він.

У своїх виступах бойовики згадують командувача "козацькими військами" Миколу Козицина. Його самого і його підлеглих місцева "влада" звинуватили в розкраданні вугілля для продажу українським підприємцям, після чого Козіцин безслідно зник.