UA / RU
Підтримати ZN.ua

Першому національному каналу запропонували транслювати передачі "Громадського ТБ"

Нардеп Микола Томенко вважає, що державні медіа транслювали недостовірну інформацію про хід акцій протесту, і пропонує виправити дану ситуацію.

Програми "Громадського телебачення" і "Громадського радіо" можуть потрапити в ефір Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України.

З відповідною пропозицією голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до керівництва НТКУ і НКРУ, а також до програмної ради "Громадського телебачення" і "Громадського радіо".

Томенко зазначив, що "Перший національний канал і Національна радіокомпанія як державні мовники у частині інформаційно-політичного мовлення, перебуваючи під пресом, м'яко кажучи, не інформували людей про ситуацію в Україні, особливо під час акцій протесту".

"Пропоную вже найближчим часом, скажімо, з понеділка, 3 березня, дати можливість виходити інформаційним і політичним програмам "Громадського ТБ" на Першому національному, а "Громадському радіо" - на хвилях Національної радіокомпанії", - зазначив Томенко.

"Мова може йти про дві-три години мовлення, щоб еволюційно рухатися у бік реалізації проекту суспільного мовлення в Україні", - зазначив Томенко. !zn