UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Перший Національний" може скоротити мовлення

Якщо надані Держкомтелерадіо договори-доручення між концерном РРТ та НТКУ не врегулюють відносини в частині надання телекомунікаційних послуг, то мовлення можуть скоротити.

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) попередив Національну телекомпанію України (НТКУ) про припинення трансляції програм НТКУ ("Перший Національний") поза межами державного замовлення з 00:00 годин 8 листопада, якщо не буде врегульовано надання телекомунікаційних послуг. Про це повідомив начальник сектору зв'язків із громадськістю та забезпечення доступу до публічної інформації концерну Павло Білоножко.

"Концерн РРТ інформує, що на сьогоднішній день, незважаючи на численні доручення керівництва уряду, надані Держкомтелерадіо договори-доручення між концерном РРТ та НТКУ не врегулювали відносини в частині надання телекомунікаційних послуг у порядку, встановленому чинним законодавством. Пропонуємо керівництву НТКУ невідкладно врегулювати зазначене проблемне питання", - зазначив він.

Разом з тим послуги у рамках державного замовлення в будь-якому випадку будуть надаватися "Першому Національному" в повному обсязі, додав він.

За словами представника концерну РРТ, НТКУ з незрозумілих причин скасувала процедуру закупівлі телекомунікаційних послуг у Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення поза межами держзамовлення. "Зважаючи на це та на виконання вимог Держфінінспекції України щодо усунення порушень вимог чинного законодавства України, зокрема Господарського кодексу України, Закону України "Про телекомунікації", починаючи з 00:00 годин 8 листопада 2013 року, Концерном РРТ буде припинено трансляцію програм НТКУ ("Перший Національний") поза межами державного замовлення (рекламні блоки)", - попередив Білоножко.

Нагадаємо, у НТКУ і раніше виникали конфлікти з концерном РРТ з причини заборгованості, тому телекомпанію на кілька годин вже позбавляли трансляцій. !zn

Читайте також:

Валід Арфуш звільнився з Першого національного

Перший національний знайшов заміну Бенкендорфу

Державні телерадіокомпанії скоротять більше десяти відсотків персоналу