UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший випадок гепатиту А зафіксували на Київщині

У Броварському училищі захворіла співробітниця.

Броварське вище училище фізичної культури закрили на карантин після того, як одна із співробітниць захворіла на гепатит А. Про перший випадок зараження вірусним захворюванням у Київській області повідомила директорка Броварської районної філії ДУ "Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Олена Левченко, інформує видання "Трибуна-Бровари".

Левченко зауважила, що, ймовірно, зараження відбулось контактно-побутовим шляхом, оскільки можливість зараження через харчові продукти і воду виключили. Хвору вже виписано з інфекційного відділення.

У коледжі продовжуються протиепідемічні заходи. До групи ризику увійшли 84 особи, які контактували з хворою. Діти будуть під медичним наглядом протягом 35 днів із моменту виявлення випадку захворювання. Також буде проведено необхідні лабораторні біохімічні аналізи.

Читайте також: Гепатит А виявили ще у кількох областях

Також стало відомо, що четверо дітей із контактної групи ризику наразі перебувають у лікарні, але із діагнозами ковід і ГРВІ - поки підозри на гепатит А у них немає.

Крім того, у Броварах спеціально створена комісія перевіряла пункти розливу води на дотримання санітарно –технічних норм у сфері водопостачання. Із п’яти перевірених, у чотирьох пунктах розливу води виявили порушення санітарних норм.

Нагадаємо, спалах гепатиту А у Вінницькій області зафіксували 24 жовтня.  Коли кількість хворих зросла до майже 300, у МОЗ визначили спалах хвороби як надзвичайну ситуацію на рівні області та посилили там протиепідемічні заходи.

Також повідомлялося, що Київ знаходиться в зоні потенційної небезпеки через ризик розповсюдження гепатиту А.