UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший урок у новому навчальному році: в МОН оголосили його тему

Рекомендації містить  відповідний лист міністерства.

У вересні в українських школах розпочнеться новий навчальний рік. Перший урок у школах присвятять вшануванню пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки щодо організації нового навчального року, пише «Освіта.ua»

Читайте також: Терміни навчального року: чи можуть вони змінитися

Зокрема, під час підготовки та проведення першого уроку «Vincit qui meminit (Перемагає той, хто пам’ятає)» педагогам радять використовувати методичні рекомендації Українського інституту національної пам’яті для закладів освіти до Дня пам’яті захисників України.

Матеріали містять історичну довідку, спогади учасників, практичний блок із вправами, словник термінів для використання на уроці тощо.

Нагадаємо, заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків розповів, як вчитимуться учні, якщо не буде світла. Він зазначив, що понад 50% українських шкіл мають генератори та котельні. Це дасть можливість проводити очне навчання у закладах освіти навіть у разі відключень.