UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перші особи країни привітали журналістів з професійним святом

Петро Порошенко, Володимир Гройсман та Олександр Турчинов вказали на особливу значущість професії журналіста в нинішніх українських реаліях.

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов звернулися до працівників українських ЗМІ, привітавши їх із Днем журналіста.

Так, український лідер у своєму зверненні зазначив, що в умовах гібридної війни з Росією професія журналіста набула для країни особливе значення. "В умовах розв'язаної Росією агресії на Донбасі та в Криму інформаційний фронт є такою ж передовою, як і лінія оборони держави у районі військового конфлікту. Потужні інформаційні атаки північного сусіда спонукають вас бути ще більш відповідальними, ретельними та неупередженими", - цитує слова президента його прес-служба.

Порошенко висловив Особливу подяку тим журналістам, які ведуть репортажі з гарячих точок конфлікту в Донбасі, а також запевнив, що докладатиме максимум зусиль для захисту свободи слова та розвитку в Україні вільних медіа.

Глава українського уряду Володимир Гройсман, у свою чергу, зазначив, що без участі ЗМІ неможливі будь-які якісні та глибокі зміни в суспільстві. "Україна перебуває на порозі великих змін, і наше спільне завдання не лише сприяти докорінним перетворенням і реформам, а й доносити їх суть до всіх громадян. Як ніколи раніше, суспільство очікує на Ваш високий професіоналізм, об'єктивну критику та висвітлення всіх конструктивних ідей, поглядів і точок зору, що сприятимуть системним реформам, поглибленню євроінтеграційного курсу країни, процесам децентралізації та розвитку наших регіонів і самоврядуванню.", - зазначив він.

Секретар РНБО Олександр Турчинов у своєму зверненні назвав журналістів "солдатами України", які ведуть боротьбу за її незалежність за допомогою слова. "Хочу подякувати вам за щоденну працю, за те, що жертвуючи своїми вихідними, своїм дозвіллям, сумлінно виконуєте професійний обов'язок. Це звучить дещо по-воєнному, але ви також є солдатами України! Ваша зброя - слово! І вона повинна захищати Україну!", - заявив він.

Читайте також: Волонтери зібрали інформацію про тисячі "управлінців" з "ДНР"

Нагадаємо, 6 червня в Україні своє професійне свято відзначають журналісти. Це свято було встановлено указом президента України Леоніда Кравчука 25 травня 1994 року.

Сьогодні українські ЗМІ працюють в особливих умовах. У 2014 році організація "Репортери без кордонів" визнала, що Україна стала однією з найбільш небезпечних країн для журналістів поряд з Сирією, Палестиною, Іраком та Лівією.