UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перші 200 доз вакцини від COVID-19 Україна може закупити ще в лютому - Степанов

В першу чергу будуть вакцинувати медиків, літніх людей і близько 45 тисяч військовослужбовців в Донбасі.

До 200 тисяч доз вакцини від COVID для медиків і військових і людей похилого віку Україна може закупити вже в лютому, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає РБК-Україна.

За словами Степанова, мова йде про постачання 150-200 тисяч доз, якими в першу чергу будуть вакцинувати медиків, мешканців будинків престарілих та близько 45 тисяч військовослужбовців в Донбасі.

Степанов зазначив, що крім поставок в рамках механізму COVAX, українська сторона завершує переговори з компаніями виробниками вакцини і готується до підписання договорів.

"Ця робота триває з початку серпня... Нам потрібно привезти вакцину як можна швидше. І ми розраховуємо реально, що в лютому б уже будемо в силах поставити вакцину і почати масштабну вакцинацію", - сказав Степанов.

Читайте також: МОЗ затвердило вимоги для вакцини проти COVID-19

За словами Степанова, в березні Україна отримає першу дозу вакцини проти коронавирусу в рамках програми COVAX, яка налічуватиме 1,2 млн доз.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у вівторок, 22 грудня, затвердив план вакцинації українців від COVID-19.

Раніше глава МОЗ Максим Степанов повідомляв про те, що Україна має можливість закупити 8 млн доз вакцини для 4 млн населення.

За словами в.о. гендиректора ДУ "Центр громадського здоров'я" Ігоря Кузіна, на закупівлю вакцини проти коронавірусу в Україні заклали 15 млрд гривень.