UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перша смуга оборони в Луганській і Донецькій областях на 85% готова

У проекті задіяні понад 20 тисяч виконавців і 300 одиниць техніки.

За станом на 20 жовтня поточного року роботи по облаштуванню елементів першої смуги в рамках обладнання інженерно-технічних споруд оборонного рубежу на території Луганської і Донецької областей в Україні виконані на 85%.

Такі дані повідомило Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України з посиланням на заступника міністра Дмитра Ісаєнка, який безпосередньо на місці координує дії і відповідає за оперативне забезпечення необхідними засобами і матеріалами під час виконання робіт.

"На сьогоднішній день нам вдалося виконати роботи з облаштування елементів першої смуги рубежу оборони на 85%. Такий об'єкт буде захищати наших військових від зовнішнього агресора і дозволить зберегти життя сотням наших хлопців", - повідомив Ісаєнко.

За його словами, починаючи з вересня, для виконання робіт в рамках споруди оборонного рубежу залучено понад 20 тисяч виконавців і задіяні 300 одиниць техніки.

Читайте також: Без "Стіни" Україна не отримає безвізовий режим з ЄС та не вступить у НАТО - Яценюк

Крім того, за даними Мінрегіону, в цілому в зазначений період для облаштування інженерно-технічних споруд оборонного кордону в Луганській і Донецькій області при координуванні міністерства доставлені близько 6 тисяч кубометрів лісоматеріалів та більше 5 тисяч кубометрів залізобетонних конструкцій, а також комплекти захисних споруд швидкого розгортання.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко в кінці вересня заявив про зведенні оборонного кордону у вигляді фортифікаційних споруд в Донецькій і Луганській областях. Всього заплановано створити два оборонних кордону. За словами президента, для будівництва фортифікаційних споруд були залучені кращі українські фахівці.