UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перерахунок субсидій: коли його проводять

Роз'яснення дали у ПФУ.

В Україні громадяни, які не мають коштів, щоб самостійно оплачувати комунальні послуги, можуть звернутися за призначенням житлової субсидії. У Головному управління Пенсійному фонді України (ПФУ) в Донецькій області пояснили, яким домогосподарствам проведено автоматичний перерахунок житлових субсидій у серпні.

Читайте також: Житлова субсидія: як оформити її через ЦНАП

У Фонді пояснили, що щороку в березні та серпні органи ПФУ здійснюють перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення домогосподарствам, у яких середньомісячний сукупний дохід зменшився або збільшився на понад 50%.

«Перерахунок відбувається автоматично, без звернення громадян», – йдеться у повідомленні.

У ПФУ додали, що при здійсненні перерахунку виплат з серпня враховано середньомісячний сукупний за I і II квартали поточного року, який співставлено з доходами за III і IV квартал минулого року (за цей період було враховано дохід під час призначення субсидії з травня 2024 року).

«Призначений розмір житлової субсидії в домогосподарств, у яких доходи зменшилися/збільшилися на понад 50 відсотків, змінився. Проведення перерахунку передбачено п. 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21.10.1995 № 848», – резюмували у ПФУ.

Нагадаємо, як перевірити чи призначили субсидію. Це також можна зробити онлайн.