UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перепис населення: про що запитають українців

Українцям зададуть 10 питань стосовно роботи, освіти та умов проживання.

Під час проведення перепису населення, який орієнтовно планують провести у грудні 2020 року, українцям зададуть 10 питань щодо їх умов життя.

Зокрема, питання будуть стосуватися міграційних ризиків, також перерахують внутрішніх переселенців. Ставитимуть питання про роботу, щоб оцінити проблеми ринку праці, а також про мову і національність.

Також оцінять рівень освіченості населення - порахують кількість випускників з вищою і середньою спеціальною освітою, а також неграмотне населення.

Буде питання про сім'ю, про її склад, офіційний шлюб чи ні. Жінкам, кому вже є 15 років, будуть ставити питання про дітей.

Останнє питання буде на тему житла. Поцікавляться, чи є у людини кухня або інтернет, опалення в будинку, своя квартира або орендована.

Наміри нової влади нарешті провести перепис населення вселяють надію. Для цього в бюджеті-2020 передбачається виділити 3,44 млрд гривень. Детальніше про перепис населення читайте у статті Алли Котляр "Як не звалить перепис. Материнські поради" і в статті Валерія Дружбинського "Переписи населення. Київ" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".