UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перемога України зможе зупинити експансіоністську ідею Путіна. Але не факт, що назавжди — Ландсбергіс

Якщо ж цього не буде, то наступними жертвами агресора можуть стати Молдова, Грузія та країни Балтії. 

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що російський диктатор Владімір Путін не зупиниться, поки його не зупинять. А зробити це може лише перемога України у війні. 

"Це безперечно відбувається не вперше. І це безперечно турбує. Я говоритиму про це щоразу, коли маю можливість: Путін не зупиниться, поки його не зупинять. Єдиний спосіб зупинити його — це виграти війну в Україні", — наголосив Ландсбергіс під час інтерв'ю "РБК Україна".

За словами політика, це єдиний спосіб впевнитися, що експансіоністську ідею диктатора буде зупинено. Не факт, що назавжди, адже передбачити майбутнє неможливо, але хоча б на деякий час. Якщо ж цього не станеться, продовжує міністр, "доведеться запустити годинник до наступного разу". 

"І ось тут це стає по-справжньому небезпечним. Це стає дійсно небезпечним для України, але потім воно стає небезпечним і для всіх інших. Це може бути Молдова, Грузія та навіть країни Балтії. І подивіться, норвезький глава Генштабу каже: ви знаєте, ми маємо бути готові до справжньої війни", - зазначив глава МЗС Литви.

Читайте також: Україна зацікавлена в перенесенні частини виробництва БпЛА до Литви — міністр Ландсбергіс

Путін поставив собі за мету відновити російську імперію та перекроїти міжнародний порядок. І наразі ніщо не вказує на те, що він відмовився від цих планів. Подробиці  — у статті Володимира Кравченка для ZN.UA "Путін накинув оком на Європу. Які країни НАТО він атакує після України?".