UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перельоти Зеленського у 2020 році коштували країні 14 мільйонів гривень

Найдорожчим виявився січневий переліт "Київ - Цюріх - Тель-Авів - Київ" - понад 2,5 млн грн.

Авіаперельоти президента України Володимира Зеленського та супроводжуючих його осіб за 2020 рік коштували країні 13,98 млн грн.

Загальну вартість перельотів повідомляє 25 вересня єдиний веб-портал використання публічних коштів Spending, пише Українська правда.

Згідно з оприлюдненою інформацією, вище всіх інших були витрати перельоту делегації президента України за маршрутом "Київ - Цюріх - Тель-Авів - Київ" в січні поточного року. Вони обійшлися країні в більш 2,5 млн гривень.

1,05 млн грн коштував платникам податків лютневий переліт Володимира Зеленського в обидва кінці на Мюнхенську конференцію.

Зустріч Зеленського з Папою Римським Франциском у Ватикані, що знаходиться в столиці Італії Римі, коштувала українцям 998 млн грн.

Читайте також: Зеленський вимагає від НАБУ і САП нових та продуктивних "посадок"

Портал уточнює, що послуги з авіаперевезень президента України надає Державне авіаційне підприємство "Україна", яке знаходиться в управлінні Державного управління справами.

Нагадаємо, витрати на утримання апарату президента України Володимира Зеленського зробили його найдорожчим для бюджету президентом за всю історію України.

Про це заявив п'ятий президент України Петро Порошенко, повідомляє сайт політсили "Європейська солідарність".

За словами Порошенка на Управління справами президента в 2021 році планують витратити 700 мільйонів гривень.

"Навіщо? Управління справами - це котеджі, так звані державні дачі, куди Зеленський переїхав", уточнює Порошенко.

Утримання Офісу президента обійдеться в 400 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський вимагає, щоб в бюджеті на 2021 рік були закладені гроші на створення біологічної лабораторії в Україні, яка буде працювати над розробкою вакцин.

Глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що бюджет на 2021 рік збалансований, хоча Міністерству оборони і дістанеться на 127 менше, ніж у цьому році, інші витрати держбюджету виправдані.

Також Єрмак обіцяв, що витрати на Офіс президента скоротять під час обробки бюджету-2021 у Верховній Раді.

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 14 вересня схвалив проєкт закону про держбюджет на 2021 рік. Мінфін заклав зростання доходів на 9,4%, витрат - на 5,1%.

Народні депутати придумали нову посередницьку схему збагачення за рахунок громадян. На цей раз під загрозою гаманці власників домашніх улюбленців. Детальніше в матеріалі "Як заробити на хом'яків і не збанкрутувати через тарганів".