UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перед зникненням імпортних ліків Азаров рекламує українські

З 1 березня в Україні вводиться додаткове ліцензування імпорту ліків, за що вони можуть або зникнути, або ще подорожчати.

Вітчизняні фармацевтичні підприємства після модернізації випускають ліки, які нічим не поступаються закордонним аналогам, і при цьому в рази дешевші. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров після відвідування Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, Азаров зайшов у аптечний кіоск в приміщенні центру і порівняв ціни на медпрепарати.

"Вітчизняні препарати за своєю якістю нічим не поступаються закордонним аналогам, а разом з тим коштують утричі дешевше. Наприклад, наш вітчизняний препарат для лікування гіпертонічних хвороб коштує близько 5 гривень, і 16 гривень - імпортний аналог. Формула в них однакова, якість - теж, а ціна імпортного - втричі вища", - повідомив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що новий закон, який передбачає додаткове ліцензування імпорту ліків, набуває чинності з 1 березня.

12 лютого сотні людей пікетували адміністрацію президента з протестом проти закону. На думку активістів, він призведе до того, що імпортні препарати зникнуть з українських аптек або сильно подорожчають. Вони також вважають, що закон є лобістським і "покликаний збагатити чиновників за рахунок хабарів на додатковому ліцензуванні". !zn

Читайте також:

Азаров назвав заяви про дефіцит ліків саботажем

Азаров доручив забезпечити аптеки імпортними ліками

Азаров розпорядився забезпечити українців пігулками від мігрені