UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перебування в межах прикордонної смуги: які документи треба мати військовозобов'язаним

Деякі правила змінилися.

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, що введені через повномасштабну агресію РФ. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки. Постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у власному Telegram-каналі розповів, які документи повинні мати чоловіки призовного віку, якщо вони перебувають у межах прикордонної смуги.

Читайте також: Воєнний стан: чи можуть мобілізувати пенсіонерів

Мельничук зазначив, що були внесені зміни до Положення про прикордонний режим з метою приведення його у відповідність до закону №3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

«Передбачено обовʼязок громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років у періоди проведення мобілізації (крім цільової), дії воєнного стану, під час перебування в межах прикордонної смуги, контрольованого прикордонного району мати при собі військово-обліковий документ (у паперовій або електронній формі)», – наголосив Мельничук.

Нагадаємо, з 18 травня набули чинності нові норми закону про мобілізацію. «Резерв+» надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі «Оберіг». Також Кабмін визначив, яким чином надсилатимуть повістки тим особам, які не оновлять свої дані у двомісячний строк.