UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон похвалив Україну за ефективне застосування комплексів NASAMS

«10 із 10» – результат роботи NASAMS 15 листопада під час масованої ракетної атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України. Однак цих систем у України не так багато, щоб повністю захиститися від терористів. 

Україна дуже ефективно застосовує зенітні ракетні комплекси NASAMS, які їй поставляють західні країни, заявив голова Міністерства оборони США Ллойд Остін на пресконференції в Пентагоні.

"Системи NASAMS, які ми передали Україні, перебувають у бойовій готовності. За нашими даними, ці системи застосовуються дуже ефективно", - сказав він.

За інформацією президента України Володимира Зеленського, під час російського масованого ракетного удару 15 листопада передані Україні від західних партнерів системи протиповітряної оборони NASAMS щоразу влучали у ворожу ціль.

Читайте також: NYT: Відправка Україні систем NASAMS вирішує деякі проблеми з боєприпасами

Незважаючи на успіхи застосування західних систем ППО, їх все ще дуже мало в Україні, щоб відбивати усі ракетні та дронні атаки російських терористів. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, найближчим часом Україна має отримати від партнерів ще кілька систем Hawk, NASAMS та Crotale.