UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні: що до нього ввійшло

Раніше додаткову підтримку анонсував президент США Джо Байден.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оголосило про спрямування Україні 14-го пакету оборонної допомоги, необхідної для протистояння повномасштабному вторгненню РФ, на суму 820 мільйонів доларів. Про це йдеться в заяві пресслужби Пентагону.

Нова військова підтримка включає надання нашій державі двох сучасних систем протиповітряної оборони NASAMS, додаткових ракет для реактивних систем залпового вогню HIMARS, чотирьох контрабатарейних радарів, а також до 150 тисяч боєприпасів для гаубиць калібру 155 міліметрів

У Міноборони США пояснили, що вся техніка та снаряди, окрім додаткових боєприпасів для РСЗВ HIMARS, буде надана в межах Ініціативи сприяння безпеці України, яка передбачає закупку обладнання у компаній. Тому оголошення про новий пакет підтримки стало початком процесу щодо укладення контрактів про постачання озброєння нашій державі.

За інформацією пресслужби, від початку повномасштабної війни Росії проти України Сполучені Штати виділили на оборонну допомогу Києву вже близько 6,9 мільярдів доларів.

У Пентагоні також додали, що співпраця з Норвегією дала змогу забезпечити «історичне надання сучасних систем ППО» для захисту повітряного простору України.

Читайте також: Пентагон розглядає пропозиції стосовно виробництва озброєнь для України — CNN

Нагадаємо, днем раніше виділення цього пакету оборонної допомоги анонсував президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден.

Тоді він також додав, що загалом партнери спрямували Україні вже 140 тисяч протитанкових систем, понад 600 танків, більше 500 артилерійських систем, понад 600 тисяч боєприпасів для артилерії, просунуті РСЗВ і системи ППО.