UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон підтвердив відведення деяких російських військ від кордону з Україною

Незважаючи на те, що певну частину російських військ було відведено, поблизу українських кордонів знаходяться десятки тисяч російських солдат.

Представник Пентагону полковник Стів Уоррен заявив, що Міністерство оборони США може підтвердити початок відведення російських військових частин з місць дислокації неподалік від кордонів України.

"Ми бачили, що деякі російські війська відведено від кордону", - сказав Уоррен журналістам. Однак, за його словами, США поки не поспішають робити висновки, і неподалік від кордону залишаються десятки тисяч російських військовослужбовців. США як і раніше стурбовані, що ці сили можуть дестабілізувати ситуацію в Україні", - повідомив представник Пентагону.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони РФ заявило про початок активної фази відправки військ, які знаходилися біля кордонів з Україною на навчаннях, до місць постійної дислокації. За інформацією російського оборонного відомства, 21 травня здійснено навантаження і відправлення з Ростовської, Бєлгородської, Брянської областей чотирьох залізничних ешелонів і 15 літаків Іл-76. !zn

Читайте також:

У МЗС побоюються вторгнення в Україну через сухопутну ділянку кордону

Москва "готова розглянути" українське прохання про спостережний політ над своєю територією

Міноборони РФ розповіло, як відводить війська від українського кордону