UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пенсії для працівників Нацполіції: як їх призначають

Роз'яснення дали у ПФУ.

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та інші соціальні виплати. Пенсійне забезпечення працівників Національної поліції здійснюється в порядку та на умовах, визначених у законодавстві. У Головному управління Пенсійного фонду України (ПФУ) у Донецькій області розповіли про види та особливості призначення пенсій для працівників Нацполіції.

Як призначають пенсії працівникам Національної поліції

У ПФУ зазначили, що призначення пенсій таким особам відбувається відповідно до закону № 2262-ХІІ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».         

Читайте також: Призначення пенсії: чи можна це перевірити в онлайн-режимі

Структурні підрозділи, які входять до складу поліції:

У ПФУ додали, що пенсії працівникам поліції призначаються і виплачуються за умови їх звільнення зі служби. У разі повторного прийняття виплата пенсій на час служби припиняється.          

«При наступному звільненні зі служби цих осіб виплата здійснюється з урахуванням загальної вислуги років на день останнього звільнення. Не припиняється виплата у разі призову поліцейського на військову службу за контрактом, а також на службу на посади поліцейських до підрозділів поліції особливого призначення», – йдеться у повідомленні.

Час проходження служби в поліції зараховується до страхового стажу, стажу роботи за спеціальністю, до вислуги років, а також до стажу державної служби. До стажу служби в поліції зараховується служба на посадах, визначених ст. 78 Закону від 02.07.2015 № 580-ХІІІ.       

Читайте також: Пенсія за вислугою років: який стаж треба мати педагогам

Які бувають види пенсій для працівників Нацполіції

Законом передбачено такі види пенсій:

У ПФУ наголосили, що незалежно від перебування на утриманні годувальника пенсія призначається: непрацездатним дітям, непрацездатним батькам і дружині/чоловікові, якщо вони після смерті годувальника втратили джерело засобів до існування, а також непрацездатним батькам і дружині/чоловікові працівників поліції, осіб, які мають право на пенсію за цим законом, які загинули чи померли або пропали безвісти в період проходження служби або пізніше внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, що мали місце під час служби.      

«Пенсії по інвалідності та в разі втрати годувальника призначаються незалежно від тривалості служби», – резюмували у ПФУ.

Раніше ми писали, як призначаються пенсії для військовослужбовців.