UA / RU
Підтримати ZN.ua

Патріарх Кирило приїде до Києва на спеціальному бронепоїзді

Глава РПЦ прибуде на святкування 1025-річчя Хрещення Русі на спецпоїзді з окремим вагоном-храмом. За неофіційними даними, охорона у патріарха - як у Путіна.

Глава РПЦ патріарх Кирило прибуде до Києва на святкування 1025-річчя Хрещення Русі увечері у п'ятницю, 26 липня, на спеціальному броньованому літерному поїзді.

"У поїзді будуть і представники помісних православних церков. Хрест Андрія Первозванного, який вперше їде в Україну, будуть перевозити у спеціальному храмі-вагоні, в якому всю дорогу будуть проходити богослужіння. Цей поїзд у такому фізичному сенсі з'єднає три столиці Москви (звідти Патріарх поїде вранці 26 липня - прим. ред.), Київ і Мінськ (туди глава РПЦ приїде 29 липня вранці - прим. ред.)", -повідомив газеті "Сегодня" глава патріаршої прес-служби Олександр Волков.

Як розповіли виданню джерела в "Укрзалізниці", спецпоїзд - броньований: "Це як готель на колесах. Такий був у Сталіна. Там п'ять вагонів, останній - вагон-храм. Охорона у Патріарха, як у Володимира Путіна. Для складу розроблять спеціальний графік руху, а їхати він буде по виділеній колії".

Згідно з планами патріарха, прямо з вокзалу він поїде у Києво-Печерську Лавру, де відслужить молебень, який розпочнеться близько 21:00 і триватиме до самої ночі. Хрест Андрія Первозванного встановлять у Трапезному храмі Лаври. Парафіяни зможуть поклонитися святині цілодобово (до 13:00, 28 липня).

Тим часом молебень на Володимирській гірці 27 липня, як повідомлялося, можна буде відвідати лише за запрошеннями. Як зазначили в УПЦ МП, там будуть присутні кілька президентів (очікуються президенти України, Росії, Молдови, Сербії) і офіційні делегації, а також гості від церкви. Всім іншим у Московському патріархаті порадили дивитися трансляцію молебню по телевізору.

Нагадаємо, що УПЦ Київського патріархату планує на День Хрещення Русі свої заходи. Так, 28 липня у Володимирському соборі розпочнеться Божественна літургія, після закінчення якої (близько 12:00) до Володимирській гірці відбудеться хресна хода. !zn

Читайте також:

ДАІ перекриє центр Києва на час святкування 1025-річчя хрещення Русі

Святкування Хрещення Русі обійдеться Києву в 20-30 млн гривень

Київський патріархат стурбований долею УПЦ МП, яку "хочуть віддати Москві"

Яценюк нагадав, що Москва з'явилася через 160 років після хрещення Русі