UA / RU
Підтримати ZN.ua

Паспорти треба дозволити відправляти поштою – Мінреінтеграції 

Наразі пересилати поштою за кордон можна лише закордонні паспорти, а внутрішні – ні.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України запропонувало дозволити пересилати поштою документи, які посвідчують особу, повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

«Як передати українцям, котрі виїхали з ТОТ на територію третіх країн, поновлені документи, які посвідчують їх особу та громадянство України? Один із шляхів вирішення проблеми - передача відповідних документів поштовим зв’язком. Проте правила надання його послуг в Україні не дозволяють це робити. Особисті документи поштою в нас не відправляються. Виключення - закордонні паспорти», - йдеться у повідомленні. 

Мінреінтеграції запропонувало внести зміни в Постанову Кабінету міністрів від 5 березня 2009 року № 270 «Про затвердження Правил надання послуг поштового зв’язку», доповнивши перелік документів, які можуть передаватися за допомогою пошти.

Читайте також: Втрачені документи: як внутрішнім переселенцям підтвердити інвалідність

«Це надасть дозвіл поштовим службам пересилати документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України. І, зокрема, посвідчення на повернення в Україну. Що дуже актуально для наших співвітчизників, які з ТОТ опинились в третіх країнах», - пояснили у міністерстві. 

Нагадаємо, в Україні є можливість відновити документи, втрачені через війну, онлайн – через вебпортал або застосунок «Дія».