UA / RU
Підтримати ZN.ua

Партнери тиснуть на Зеленського, аби він знизив вік мобілізації — ОП

За словами Лещенка, президент "не продавився".

Представники як Демократичної, так і Республіканської партій США тиснуть на президента Володимира Зеленського з приводу зниження мобілізаційного віку. У своєму Telegram радник голови Офісу президента Сергій Лещенко заявив, що американські політики натякають, що для України необхідні як зброя, так і мобілізація.

"Аргумент партнерів такий: коли була війна США у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років. Тому американці натякають: самої лише західною зброєю недостатньо, треба мобілізація з 18 років.", — написав Лещенко.

Читайте також: В Україні немає ініціатив зі зниження мобілізаційного віку, але про це періодично говорять партнери – Веніславський

Проте, за його словами, президент "не продавився". Радник голови ОП додав, що Зеленський продовжує переконувати американських політиків "давати зброю без зміни призовного віку".

Раніше народний депутат та секретар оборонного комітету Верховної Ради Роман Костенко заявляв, що мобілізація в Україні "пішла на спад". За його словами, для покращення мобілізаційних показників треба вживати заходів, "які для когось можуть звучати радикальними". Депутат вважає, що такі заходи можуть охоплювати підвищення мотивації та зниження призовного віку.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила в цілому законопроєкт №11379д, який передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років, які мають статус обмежено придатних. Вони можуть бути призвані на службу лише за власною згодою.