UA / RU
Підтримати ZN.ua

Партизани працюють, окупанти готуються до оборони та заздрять ЗСУ – зведення Запорізької ОВА

В місті продовжують знаходити мертвими окупантів, а ті тим часом будують фортифікаційні споруди.

Жителі Мелітополя Запорізької області відмовляються жити під окупацією і протидіють усіма доступними методами: одні успішно провадять партизанську боротьбу, інші – ігнорують “гуманітарну допомогу” від росіян. А ще окупанти готуються оборонятися та заздрять ЗСУ. Про це ввечері 17 травня повідомила Запорізька обласна військова адміністрація у своєму зведенні.

“У Мелітополі партизани ліквідували російських військових високого рангу. Окупанти цю ситуацію намагаються приховати. Але саме сьогодні у місті російські військові посилено перевіряли приватний транспорт, ймовірно, у пошуках партизан”, – йдеться у повідомленні Запорізької ОВА.

У повідомленні не уточнили, скільки саме офіцерів ліквідували партизани. Проте станом на 22 квітня у місті було знайдено мертвими близько 100 окупантів.

Також у Запорізькій ОВА стверджують, що в області окупанти активно провадять інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони. Про це повідомляв і міністр оборони Олексій Резніков. З його слів, Росія очевидно готується до ведення довготривалої військової операції. Експерти говорять про те, що війна переходить у затяжну фазу.

“При цьому загарбники, відповідно до телефонних перехоплень, здійснених СБУ, заздрять, що в українців, які захищають Запорізьку область, є «Байрактари», а також із жахом очікують на нові постачання іноземної зброї Збройним силам України”, – додали також в обласній адміністрації.

А ще жителі області усіляко уникають співпраці з окупантами. Так у селі Велика Білозерка Василівського району росіяни спробували роздавати гуманітарну допомогу. За нею прийшло лише п’ятеро людей.

Читайте також: В окупованих районах Запоріжжя 9 травня створили "недостатньо яскраву" картинку для росЗМІ – ОВА

Нагадаємо, в Херсонській області російські загарбники вводять систему перепусток для місцевих мешканців, щоб обмежити їхній відтік на території, підконтрольні ЗСУ