UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Римський створив комітет допомоги українцям, потерпілим від війни в Донбасі

Постійнодіючий фонд отримав назву "Папа для України".

Папа Римський Франциск створив постійно діючий комітет для надання допомоги українцям, потерпілим від війни в Донбасі.

А фонд для надання допомоги отримав назву "Папа для України" і буде допомагати жертвам війни, незалежно від їх національної та релігійної приналежності, повідомляє "Радіо Ватикану".

Комітет, який створив Папа, буде займатися розподілом коштів фонду і складається з чотирьох осіб. Керувати комітетом буде єпископ-помічник Харківсько-Запорізький Ян Собіло.

Як повідомляється, комітет буде розглядати пропозиції від "міжрелігійних або міжконфесійних органів в окремих регіонах, або від окремих єпископів, в тому числі і некатолицьких, а також пропозиції від інших організацій".

Раніше анонсувалося, що Ватикан буде збирати пожертви на допомогу українцям в Донбасі. За словами духовного лідера католицької церкви, "надто багато людей стають жертвами цього жахливого зброї, коли сміливі жінки і чоловіки ризикують своїми життями, намагаючись очистити землю від неї".

Раніше Папа Римський закликав до якнайшвидшому завершенню війни в Україні, благословивши всі гуманітарні місії та закликавши звільнити всіх заручників.

Читайте також: Папа Римський закликав до скасування смертної кари в усьому світі

Також Папа Римський заявляв, що війна є історичною екзистенціальної проблемою для України, однак потрібно робити все для її припинення. Франциск не раз висловлював надію на те, що "Мінські угоди повинні виконуватися".