UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Римський привітав українських греко-католиків з 1025-річчям хрещення Русі

Понтифік закликав державних діячів і кожну людину, за прикладом святого Володимира, працювати для загального матеріального та духовного блага нації.

Папа Римський Франциск висловив надію, що святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі стане часом благодаті для всієї української нації і всіх народів.

"Хай це святкування стане закликом до справжнього почуття особистої відповідальності з боку державних установ і кожного, за прикладом святого Володимира, працювати для загального матеріального та духовного блага нації; закликом до екуменічної відповідальності, щоб просити у Бога про дар єдності між усіма християнами і самим бути будівничими цієї єдності; закликом активізувати справу євангелізації та пастирської діяльності в її різних аспектах", - йдеться у вітальному листі понтифіка, адресованому главі УГКЦ Блаженнішому Святославу (Шевчуку).

ТАКОЖ: Тисячі паломників зібралися в Києві на освячення Патріаршого собору УГКЦ

Папа зазначив, що вибір святого Володимира прийняти хрещення зіграв велику роль у розвитку і майбутньому напрямку Київської Русі, що полегшило інтеграцію народів, які жили в межах її кордонів як того часу, так і в наступних епохах.

"Князь Володимир зробив свій основоположний внесок у культурний та духовний ріст свого народу. Цей внесок князя - потужний заклик для осіб, відповідальних за сучасне суспільне життя, робити завжди такі вибори, які беруть до уваги цілісний розвиток громадян, служіння загальному благу і повагу до духовного", - підкреслив Франциск.

Нагадаємо, українські греко-католики відзначають 1025-річчя хрещення Русі 17-18 серпня. Українські та російські православні церкви святкували цю дату 27-28 липня. !zn

Читайте також:

Греко-католики сподіваються отримати при новому папі римському свій патріархат

1025-річчя Хрещення Русі відсвяткували менше 1% українців

На Володимирській гірці відбувся урочистий молебень з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі