UA / RU
Підтримати ZN.ua

Падіння гелікоптера в Броварах: Одному з посадовців ДСНС обрали запобіжний захід

Іван Коробка не погоджується з рішенням суду.

Начальника Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івана Коробку Печерський суд Києва відправив під арешт на два місяці в рамках справи про падіння гелікоптера в Броварах, передає «Суспільне». Внаслідок цієї авіакатастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України.

У коментарі «Суспільному» Іван Коробка зазначив, що не згоден з рішенням суду. За його словами, він діяв «відповідно до керівних документів»: фаховий рівень пілотів дозволяв перевозити керівний склад, а «погода була льотна». Сторона захисту оскаржуватиме запобіжний захід. 

Напередодні п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, включно з Іваном Коробкою, повідомили про підозру в рамках справи про авіакатастрофу в Броварах. У Держбюро розслідувань тоді заявили, що підозрювані порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України.

Читайте також: Комісія подала Кабміну звіт про результати розслідування авіакатастрофи вертольота у Броварах

18 січня 2023 року біля дитячого садочка впав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували 9 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом внаслідок катастрофи загинули 14 людей, серед них одна дитина, а також  всі, хто перебував на борту.  Ще 31 людина, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Серед інших, слідство розглядало і версії про диверсію або посягання на життя  у справі про авіакатастрофу гвинтокрила, однак генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що вона не підтвердилась.