UA / RU
Підтримати ZN.ua

Отримувачі російських паспортів матимуть труднощі з оформленням біопаспортів – Порошенко

Президент вважає, що це буде мотивацією повернення під український суверенітет.

Українці, які мешкають на тимчасово окупованих територіях або прийняли російське громадянство, матимуть труднощі при оформленні біометрічних паспортів для поїздок за кордон, заявив президент України Петро Порошенко в програмі "Свобода слова" на каналі ICTV під час прямого включення з Мальти.

"Не буде громадянам з окупованих територій більшого комфорту, ніж громадянам з решті территорії України. Більш того, я хочу підкреслиті, що ті громадяни, які отримали російське громадянство - в них виникнуть серйозні труднощі з отримання біометричного паспорта", - заявив Порошенко.

Він підкреслів, що жителі окупованих територій повинні визначитися, хочуть вони бути громадянам України або країни-агресора. Однак ті українці, які не змінили громадянство, матимуть всі комфортні умови для отримання біометрічного паспорта.

"А для інших - це буде дуже потужна мотивація повернення під український суверенітет", - заявив Порошенко.

Читайте також: Біометричні паспорти для виїзду за кордон отримали 3,3 млн українців

Біометричні паспорти для виїзду за кордон станом на 11 травня 2017 року оформили 3,3 мільйони українців, повідомив керівник прес-центру Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

11 травня Рада міністрів Європейського Союзу затвердила рішення про надання безвізового режиму для України. Для виїзду за кордон українцям необхідно надати біометричний (з чіпом) закордонний паспорт. Паспорти старого зразка з відкритою візою також діють до закінчення терміну візи.