UA / RU
Підтримати ZN.ua

Острову Льовочкіної призначена експертиза - ЗМІ

Питання, zb є ділянка Льовочкіної островом, експертиза не буде з'ясовувати.

У провадженні Обухівського районного суду Київської області знаходиться справа про витребування у народного депутата Юлії Льовочкіної 3,24 га землі біля річки Козинка, про це свідчить постанова суду від 19 липня, пише видання "Наші гроші".

До початку розгляду справи представник Юлії Льовочкіної подав клопотання про призначення земельно-технічної експертизи, щоб встановити, чи належить спірна ділянка до водного фонду і чи є вона островом.

Києво-Святошинська прокуратура таке клопотання заперечувала - в позові вона визначила ця ділянка знаходиться в прибережній зоні водного фонду. У прокуратурі вважають, що така експертиза затягне розгляд справи і не дозволить суду зробити правильні висновки.

Суд частково задовольнив клопотання і призначив експертизу. Зокрема, експертиза має з'ясувати, до якої категорії земель ставилися ділянки, коли виділялися первинним власникам рішеннями виконкому Козинської селищної ради з 1998 по 2014 рік. Відноситься сьогодні ділянка Льовочкіної до земель водного фонду. Питання, чи є ділянка островом, експертиза не буде з'ясовувати, оскільки суд зазначив, що в Земельному кодексі немає такої категорії земель, як острів.

Раніше журналісти "Свідомо" повідомили, що Юлія Льовочкіна оформила у власність цю землю в 2014 році після Євромайдану. Ділянка має цільове призначення - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Острів з'єднується з берегом мостом (на карті виділена жовтим), де знаходиться інший, вже побудований, будинок Льовочкіної на ділянках площею 0,42 га.

Повідомлялося, що Генпрокуратура порушила справу проти сестри українського політика і олігарха, екс-глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна Юлії, і двох екс-народних депутатів за розтрату державних коштів на коханку колишнього президента Віктора Януковича і її сестру.