UA / RU
Підтримати ZN.ua

Остін та Умєров поговорили по телефону: у Пентагоні розповіли подробиці

Сторони обговорили ситуацію на фронті, саміт НАТО та підтримку нашої країни США. 

Речник Пентагону генерал-майор Пат Райдер розповів, що глава Пентагону Ллойд Остін під час телефонної розмови з українським колегою Рустемом Умєровим підтвердив, що США підтримуватимуть України попри те, що чинний лідер держави Джо Байден знявся з президентських перегонів. У повідомленні на сайті відомства також сказано, що сторони обговорили кроки союзників для реалізації цієї підтримки та підсумки саміту НАТО у Вашингтоні.

Також Умєров розповів про ситуацію в Україні.

"Міністр Умєров надав міністру Остіну оновлену інформацію щодо динаміки ситуації в Україні, оскільки українські сили продовжують мужньо протистояти російській агресії", — повідомив Райдер. 

Читайте також: Чого хочуть росіяни досягти на фронті найближчим часом: аналіз головкома Сирського

Нагадаємо, експерти RUSI вважають, що ще один контрнаступ ЗСУ найближчим часом був би невдалим дублем. Вони наголошують, що зараз Сили оборони повинні завдавати далекобійних ударів по воєнних підприємствах та інфраструктурі РФ, а також збирати та готувати своє військо до потенційної операції у майбутньому. Захід тим часом повинен посилити санкції, аби росіяни зрозуміли, якою насправді є ціна війни.