UA / RU
Підтримати ZN.ua

Осмаєв повідомив деталі вбивства Окуєвої

Аміна Окуєва під час розстрілу автомобіля перебувала на пасажирському сидінні.

У день замаху Аміна Окуєва й Адам Осмаєв поверталися до Києва з іншої області. Як повідомив сам Осмаєв, він перебував за кермом.

Під час обстрілу автомобіля на залізничному переїзді у Глевасі Київської області Окуєва отримала смертельне поранення в голову.

"Навколо мене все розлетілося, панель вся. Я скільки міг проїхав, тому що поцілили також у двигун, машина зупинилася. Намагався надати першу допомогу, але їй у голову поцілили", - розповів Осмаєв у коментарі LB.ua увечері в понеділок, 30 жовтня.

Голова прес-служби Національної поліції Ярослав Тракало в коментарі "Українській правді" повідомив, що Осмаєв отримав важке поранення в ногу, але його життю нічого не загрожує.

За даними LB.ua подружжя жило і будувало будинок неподалік від місця нападу. Після замаху у червні поліція надала їм охорону, але деякий час тому її зняли.

Увечері 30 жовтня народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив про замах на Аміну Окуєву й Адама Осмаєва, в результаті якого Окуєва була вбита, а її чоловік – поранений. Автомобіль із подружжям розстріляли з автоматичної зброї на залізничному переїзді у Глевасі Васильківського району Київської області.

У Київській та сусідніх областях ввели план "Сирена".

Аміна Окуєва була помічником (на громадських засадах) народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука, який отримав поранення під час вибуху в Києві 25 жовтня. Тоді загинули дві й були поранені три особи.

Попередній замах на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва було скоєно в Києві 1 червня. За даними ЗМІ, кілер є особою, відомою в кримінальних колах Санкт-Петербурга Артур Денісултанов на прізвисько "Дінго".При собі у нього був паспорт громадянина України на ім'я Олександра Дакара, виданий у лютому 2016 року.