UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оскільки весь світ хоче, щоб Росія була представлена на другому Саміті миру, ми не можемо бути проти – Зеленський

"До листопада Україна має намір підготувати план, який буде заснований на Формулі миру". 

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким ЗМІ заявив, що більшість країн хоче, щоб Росія взяла участь у другому Саміті миру.

"Більшість світу зараз говорить про те, що Росія має бути представлена на другому саміті, інакше ми не досягнемо жодних суттєвих результатів... Оскільки весь світ хоче, щоб вони були за столом переговорів, ми не можемо бути проти, тому що для нас важливо їх зупинити", – зазначив Зеленський.

Глава держави нагадав, що до листопада Україна має намір підготувати план, який буде заснований на формулі миру.

"Я сказав, що до другого саміту я ставлю такі дати нашим дипломатам, і просив про це міжнародних наших партнерів, щоб ми до листопада місяця могли закінчити з цим документом. І там буде все виписано. І там буде і територіальна цілісність, і суверенітет тощо. І ось цей план буде до другого саміту підготовлений", – додав він.

Читайте також: Зеленський про закінчення війни: "Ми можемо спробувати зробити це до кінця цього року"

Нагадаємо, Під час спільного дослідження ZN.UA та Центру Разумкова, відповідаючи на запитання про те, чи вважають українці правильним рішення не запрошувати Росію на Саміт миру у Швейцарії, більшість (60,4%) відповіли "Так". Трохи більш як п’ята частина респондентів (22,3%) правильним це рішення не вважає. Ще 17,3% із відповіддю визначитися не змогли. Про це у своєму матеріалі для ZN.UA "Другий Саміт миру. Чого від нього очікують українці та як оцінили перший" пише редакторка відділу міжнародної політики Тетяна Силіна.