UA / RU
Підтримати ZN.ua

Організатори декорацій на Алеї Небесної Сотні розповіли про інсталяцію

Організатори заходу стверджують, що міську владу було поінформовано про монтаж декорацій

Декорації, встановлені 17 серпня у Києві на алеї Небесної Сотні, були частиною постановки про історію України. На алеї планувалося обладнати локації, присвячені періоду Київської Русі, козацтва, жахіттям Голодомору, Чорнобильській трагедії, 1991-му – року проголошення Незалежності, перемогам українських спортсменів та усім революціям, що сталися в Україні за 30-річну історію її незалежності. Про це повідомила Liga.net з посиланням на слова організаторів заходу.

Як пояснили організатори, основна ідея постановки – «проліт крізь всю історію України, насичену і трагічними, і щасливими моментами з часів Київської Русі-України і до наших днів»

«Одним із ключових і найбільш емоційних моментів мала стати реконструкція трагічних подій Революції Гідності 2013-2014 років», - розповіло видання.

Планувалося, що зйомка «суб'єктивною камерою» мала перевести погляд глядачів від реконструкції до меморіалу, до реальних фотографій загиблих героїв і до реальної бруківки, яка зберігає пам'ять тих подій.

Серед інших декорацій - звичайна квартира української сім'ї 1991 року, де по телевізору відбувається трансляція з Верховної Ради, в якій проголошується акт Незалежності України. В іншій кімнаті уболівальник святкує перемогу київського «Динамо».

«А поруч з імпровізованими автоматами з газованою водою звучить легендарна «Червона Рута», – говориться в коментарі

При цьому організатори заходу стверджують, що міську владу було поінформовано про монтаж декорацій і про те, який саме номер там відбуватиметься. Один із заступників міського голови Віталія Кличка був присутній на нарадах, де обговорювалася творча концепція постановки і монтаж декорацій.

«На запити організаторів стосовно того, чи потрібні якісь дозвільні документи від міськвлади, було отримано відповідь – ні», - повідомляє ЗМІ.