UA / RU
Підтримати ZN.ua

Організатор псевдореферендума в Донецькій області відбувся умовним терміном

Засуджений у 2014 році очолював так звану "дільничну виборчу комісію" в Лиманському районі.

Краснолиманський районний суд Донецької області виніс обвинувальний одному з організаторів незаконного "референдуму" в Донецькій області в 2014 році. Суд засудив обвинуваченого до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік, повідомила прес-служба прокуратури Донецької області ввечері в середу, 20 червня.

Слідство встановило, що в травні 2014 року 56-річний житель села Шандриголове Лиманського району був головою так званої "дільничної виборчої комісії", яка розташовувалася в будівлі місцевої агрофірми. Обвинувачений вступив у злочинну змову з членами терористичної організації "ДНР" та організував проведення псевдореферендума про "державну незалежність" ОРДО.

Зокрема, чоловік керував членами "комісії", контролював формування списків виборців, видачу бюлетенів, підписував протоколи про результати голосування", які згодом передав з бюлетенями бойовикам.

Обвинуваченого визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу (умисні дії, вчинені з метою зміни території або державних кордонів України).

Нагадаємо, у грудні минулого року СБУ затримала екс-депутата Великоновосілківської районної ради, який підбурював мешканців селища Велика Новосілка Донецької області до створення "совета Донецкой народной республики".

Після провального "референдуму" він втік із селища та тривалий час переховувався від слідства. Затриманому було повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 статті 110 Кримінального кодексу України.