UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опубліковано запис переговорів бойовиків, відповідальних за обстріл автобусу під Волновахою

Згідно з висновками балістичної експертизи, терористи вели обстріл українського блокпосту з району міста Докучаєвськ.

СБУ виклала в мережі відео із записом переговорів між полковником ЗС РФ Анатолієм Синельніковим і так званим "військовим комісаром Докучаєвська" Юрієм Шпаковим, які, згідно з версією слідства, причетні до обстрілу блокпоста біля Волновахи, що спричинив за собою загибель 13 мирних жителів.

"Правоохоронці встановили причетність до злочину полковника збройних сил Росії Анатолія Синельнікова на прізвисько "Захар" і т. н. військового комісара Докучаєвська Юрія Шпакова. Перехоплені СБ України переговори терористів свідчать, що саме вони координували обстріл українських позицій, внаслідок чого загинули мирні жителі", – вказується в повідомленні прес-служби відомства.

Наголошується, що згідно з висновками балістичної експертизи, терористи вели обстріл реактивними осколково-фугасными снарядами з району міста Докучаєвськ.

Синельников і Шпаков, яким оголошено про підозру в тероризмі та ведення агресивної війни, оголошені в розшук.

Читайте також: СБУ викрила в Херсонській області підприємство-спонсора бойовиків

Раніше повідомлялося, що СБУ направила громадянину України та полковнику Збройних сил РФ підозри у вчиненні тяжкого злочину, у рамках розслідування інциденту з обстрілом пасажирського автобуса біля Волновахи і загибелі 13 цивільних осіб у 2015 році.

Нагадаємо, 13 січня 2015 року терористи обстріляли з "Градів" контрольний пункт біля Волновахи, на якому проходив перевірку автобус Златоустовка-Донецьк з 40 мирними громадянами.

В результаті теракту 10 осіб загинули на місці, троє померли в лікарні. Всього до лікарні потрапили 20 поранених пасажирів, переважно пенсіонерів та студентів. Серед загиблих - 7 жінок, наймолодшій з них було 24 роки.