UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опубліковані фото бойовиків, які намагалися рік тому захопити Маріуполь

Члени бандформувань "ДНР" звинувачуються у вбивстві українських міліціонерів і військовослужбовців під час обстрілу маріупольського міськуправління міліції.

до складу бандформування "ДНР" в Маріуполі входили близько 80 осіб

Провокація на 9 травня, стала причиною минулорічних трагічних подій в Маріуполі, готувалася ватажками ДНР кілька тижнів.

"Події 9 травня 2014 року в Маріуполі невипадкові і не відбувалися спонтанно. В ході розслідування встановлено, що провокація готувалася ватажками ДНР кілька тижнів з Донецька",- розповів начальник ГУ МВС Донецької області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook.

Амброськин зазначив, що до складу бандформування "ДНР" в Маріуполі входили близько 80 осіб. Вони були розділені на 4 групи, серед яких було "підрозділ Мангуста" (до 15 осіб), що не підпорядковувався місцевим "керівникам".

"Саме члени цього бандформування несуть відповідальність за вбивства 6 наших співробітників міліції і військовослужбовців, що сталися при захопленні і пожежі в будівлі міськуправління міліції на Георгіївській",- зазначив начальник ГУ МВС Донецької області.

За словами Аброськіна, частина обвинувачених вже заарештовано, а решта перебувають у розшуку. "Особистості здебільшого бандитів були встановлені в ході первинних оперативно-розшукових заходів співробітниками МВС України, частина з них - вже заарештовано, стосовно інших проводяться оперативно-розшукові заходи. В даний час, розслідуванням займається СБУ", - розповів він.

Читайте також: СБУ затримала групу бойовиків, які готували теракти в Маріуполі

9 травня 2014 року група озброєних сепаратистів напала на міське відділення міліції в Маріуполі. У ході збройного протистояння між бойовиками і українською стороною загинуло 13 осіб, будівля згоріла.