UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо, у скільки мільйонів обійшлася розробка "Дії"

Частина коштів надійшла від міжнародних грантів

На розробку і модернізацію порталу та мобільного застосунку "Дія" протягом 2019-2021 років в цілому витрачено близько 76 мільйонів гривень.

Такі дані надали в Міністерстві цифрової трансформації, йдеться в матеріалі Економічної правди.

При цьому, з держбюджету надійшло понад 48 млн гривень, а грантових коштів витратили на суму понад 27 млн гривень.

Зокрема в рамках проекту TAPAS (за підтримки Уряду США) виділено:

В рамках проекту EGAP (за підтримки Уряду Швейцарії):

В рамках проекту Підтримка DIA (за підтримки Уряду Швеції):

Читайте також: Тепер у «Дії» доступні три паспорти

Днями в додатку стали доступні три нових сервіси, що стосуються роботи судів. Також через "Дію" тепер можна оформити покупку автомобіля.

Однак до завершення проекту "Цифрова держава" ще далеко. Відповідно, цифра витрат на додаток ще не фінальна. Документи з програми приймають половина банків і тільки кожне третє міністерство. Ознайомитися з матеріалами справи сторони можуть тільки в одному з 38 судів, з числа майже 800 існуючих. Не всі мережі продуктових магазинів визнають додаток для підтвердження віку покупців при покупці алкогольних і тютюнових виробів.

В українських аеропортах "Дію" приймають тільки на внутрішніх рейсах. При вильоті за межі України пасажирам необхідно пред'являти закордонні паспорти, оскільки для використання за кордоном е-паспорта для виїзду за кордон необхідне визнання цифрового українського документа іншими країнами і забезпечення можливості його перевірки.