UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція вважає, що до замаху на Чорновіл причетні спецслужби

В опозиції вважають, що за нападом на Чорновіл стоїть ціла "бандитська спецоперація, яку не можна здійснити без підтримки органів, обладнаних необхідним радіотехнічним забезпеченням".

Журналістка Тетяна Чорновіл перебуває в реанімації, опозиція вважає, що за нею стежили спецслужби. Про це в ефірі Громадського.ТВ повідомив депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський.

"Це не хуліганство, це замах на вбивство", - підкреслив Пашинський

"Сьогодні вночі стежили. Я хочу підкреслити, це без спецслужб неможливо", - підкреслив він.

"Таня весь цей час була на Майдані, вона вперше за тривалий час хотіла побачити своїх дітей. За нею було стеження, електронне в тому числі, яке можуть здійснювати лише наші спецслужби. За нею стежили, її перехопили, її заблокували. Це ціла бандитська спецоперація, яку не можна здійснити без підтримки органів, які обладнано необхідним радіотехнічним забезпеченням", - зазначив Пашинський.

Відповідаючи на репліку про те, що відомі номери машини, яка нападала на Чорновіл, Пашинський нагадав, що у машині, яка стежила за лідерами євромайдану, було знайдено 10 номерних знаків.

"Якщо ми там побачили номер, це не означає, що він існує", - сказав він.

"Хвиля громадських протестів стабілізувалася, і урки, які зараз знаходяться при владі, пішли у контратаку. А це не політика, це бейсбольні біти, пістолети і ножі", - підкреслив Пашинський.

Пашинський також повідомив, що лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк "передає докази генпрокурора Пшонки про те, хто це зробив".

Нагадаємо, вночі двоє невідомих підрізали на трасі автомобіль відомої журналістки і громадянської активістки Тетяна Чорновіл, а потім дуже сильно побили. Чорновіл пов'язує напад на себе з активною громадською діяльністю. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "хуліганство".

Президент України Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку терміново вжити всіх необхідних заходів для розслідування побиття журналістки.

Також повідомляли, що міліція розглядає кілька версій нападу на журналістку і активістку Тетяну Чорновіл. Одна з них - провокація.

Сама постраждала вважає, що її могли побити через Пшонку і Захарченка. Напередодні інциденту вона фотографувала маєтки голови МВС та генпрокурора. !zn