UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція пропонує роздати міліціонерам ідентифікаційні жетони

Опозиція ініціює запровадження жетонів для співробітників правоохоронних органів, які б містили ПІБ співробітника, його звання та підрозділ, в якому він працює.

Співробітників правоохоронних органів хочуть зобов'язати носити при собі нагрудні ідентифікаційні жетони, щоб громадяни завжди могли їх ідентифікувати. Відповідний законопроект було зареєстровано шістьма народними депутатами опозиційних фракцій.

"Персональний нагрудний знак - це жорстка ідентифікація приналежності до певних структурних підрозділів МВС і декларація повноважень міліціонера, за межі яких не дозволять виходити ні закон, ні громадяни", - цитує одного з авторів законопроекту, народного депутата ("Батьківщина") Лесю Оробець "Коммерсант-Украина".

Жетон має містити інформацію про прізвище, ім'я та по батькові співробітника, його звання і підрозділ, в якому він працює. Приховувати його від громадян і заважати фіксувати відображену на ньому інформацію забороняється.

У разі порушення, за спроби приховати жетон міліціонерів пропонують штрафувати на суму від 50 до 300 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (від 850 до 5100 грн). За аналогічні дії під час мітингів штраф буде збільшений до 300-800 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (від 5100 до 13 600 грн).

Нагадаємо, за інформацією міністерства внутрішніх справ України 26% громадян України довіряють співробітникам міліції. !zn

Читайте також:

МВС вирішило формувати позитивний образ міліціонера у дітей

Після подій у Врадіївці Азаров переконався у необхідності реформування правоохоронних органів

Amnesty International прогнозує повторення Врадіївки, якщо влада не наведе лад у міліції