UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція повідомила про участь 4-х тисяч силовиків в нічному штурмі Євромайдану

У Києві сконцентровано практично всі силові структури, які виконують функції з охорони громадського порядку. На їхнє функціонування у столиці витрачаються величезні кошти і опозиція має намір підняти це питання у Верховній Раді.

У ніч на середу, 11 грудня у штурмі Євромайдану взяли участь 4 тисячі силовиків. Про це журналістам заявив народний депутат від "Батьківщини", колишній голова ківської міліції Віталій Ярема.

"За нашою інформацією були задіяні максимально всі представники "Беркута" і внутрішніх військ: 2 тисячі "Беркута" і така ж кількість внутрішніх військ", - заявив Ярема.

Виходячи з цього, він закликав киян, які можуть собі це дозволити, прийти на Майдан для більшої масовості громадян, щоб на одного беркутівця було 10 громадян.

Також він попросив всіх жителів столиці, які проживають неподалік від центру, допомогти мітингувальникам з забезпеченням пиття, їжі та сну.

Наразі інформація про те, в якій кількості буде діяти "Беркут" та інші спецпідрозділи МВС, активно збирається депутатами з опозиції.

Ярема додав також, що в Києві сконцентровано практично всі силові структури, які виконують функції з охорони громадського порядку. "Всі області практично спустошено", - зазначив він.

При цьому, за його словами, на їхнє функціонування в столиці витрачаються величезні кошти і опозиція має намір підняти це питання у Верховній Раді.

Як відомо, в ніч на 11 грудня спецпідрозділи МВС оточили центр Києва і почали витісняти протестувальників з Майдану, а вранці зробили спробу штурму будівлі Київської мерії , що використовується протестувальниками як місце для ночівлі. МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводили вночі для зручності громадян. !zn

Читайте також:

В результаті сутичок на Євромайдані госпіталізовано 6 мітингувальників і 9 міліціонерів

Опозиція відправила Немирю на термінову зустріч з керівництвом Європарламенту

МЗС Німеччини: Замість зачистки Майдану потрібен політичний діалог, а не тільки його постійні обіцянки